Har du fået en god idé? Læs dette

Hvis der er én ting som Amerika – land of the free, home of the brave, de bakser meget med, så er det folk der er modige nok til at stjæle andre folks gode idéer og lave en formue på dem for så at blive sagsøgt et par år senere. 

Det er en historie der næsten lyder så god at det burde være en sæbeopera, men sådanne tilfælde sker hver eneste dag, og det er faktisk ikke kun i USA at det sker (men overdrivelse fremmer forståelsen), det er i hele verdenen. 

Det er desværre sådan at der findes mange mennesker med en lyst til at sparre med andre der kommer til at fortælle lidt for meget til en der ikke skulle have haft så meget af vide, og det kan potentielt set koste dig din idé – hvis du går med en idé som du er sikker på kan tjene dig mange penge på sigt, så læs dette først.

Din idé – før du fortæller nogen

Før du overhovedet begynder at overveje at åbne munden til nogle venner- og bekendte, så skal du lige igennem et ton arbejde først. Første punkt er selvfølgelig at sætte dig ned og lave en god forretningsplan som du kan bruge, hvis du gerne vil åbne et erhverv til det på sigt. 

Anden punkt er at få en varemærkeregistrering på idéen eller ydelsen, så du har en sikring mod folk uden ideer med massere af gåpåmod. Hvis du ikke har en sådan registrering kan det nemlig være svært at bevise at det var dig der havde ideen først og at du er berettiget til alt den succes der bliver høstet på det. 

Din idé – sådan eksikverer du

Når du har fået din registrering er det egentligt bre at gå i gang. Du skal have lavet en hjemmeside som du kan bruge til at råbe op på de sociale medier med, du skal have en erhvervsbank med et tilhørende kort og så skal du selvfølgelig følge din forretningsplan – for nu har du alligevel skrevet den, så kan du lige så godt følge den også. 

Når du starter en virksomhed kommer du også til at opdage et par ting. Første ting er at du nok aldrig nogensinde kommer til at have fri igen, og at du lige har byttet 9 til 5 med 5 til 9. Anden ting er dog at du ikke kommer til at føle det som arbejde. 

Indlæg oprettet 9

5 tanker om “Har du fået en god idé? Læs dette

  1. 123tand.dk – Hej, Hvis jeg var jer ville jeg måske sætte mig 100% ind i det jeg skrev om. Selvom der er meget rigtigt så rammer i også lige forbi en enkelt gang imellem. 😀
    De kærligste hilsner

  2. 123tand.dk – Hey, Nu læste jeg lige “Har du fået en god idé? Læs dette” og jeg er ikke helt enig i jeres artikel. Det kommer jo meget an på hvem man er som person om man er til det eller ej. 😀
    Fortsat god dag, Villads

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen